Flexibele openingstijden

Goede bereikbaarheid

Volledig Gecertificeerd

Persoonlijke Aanpak

Boek nu een acupunctuur sessie

De combinatie van Acupunctuur met Hypnotherapie

Acupunctuur behandelt niet alleen heel effectief lichamelijke klachten, zoals pijn en vermoeidheid maar ook psychische klachten.
Door mijn 25 jaar ervaring als therapeut heb ik een effectieve combinatie van behandelmethoden ontwikkelt die zowel lichamelijke als psychische klachten effectief behandelen.
Acupunctuur bestaat al 4000 jaar en is niet meer af te doen als een placebo. Dit is door wetenschappelijke studies bevestigd.

 

Acupunctuur

Acupunctuur behandelt heel effectief lichamelijke klachten, zoals pijn en vermoeidheid en ook psychosomatische klachten. Omdat acupunctuur al 4000 jaar bestaat is het moeilijk meer af te doen als een placebo. Dit is door wetenschappelijke studies bevestigd.

Acupunctuur westers gezien

Door acupunctuur wordt het mesenchym (embryonale) weefsel van waaruit kraakbeen, botweefsel, lymfevaten, bloedvaten, spierweefsel, de bijbehorende organen en het bindweefsel (fascia) ontstaat gereguleerd en geactiveerd. Het bindweefsel (fascia) verbind alles in ons lichaam met elkaar. Het is een netwerk waardoor de energie ofwel de informatie circuleert. Dit systeem wordt door de chinezen gezien als het meridiaanstelsel met hierop acupunctuur punten.

Wetenschappelijk onderzoek acupunctuur

Sinds de jaren 70 neemt acupunctuur een steeds prominentere plaats in binnen onze Westerse samenleving. Acupunctuur valt onder de complementaire zorg. Er zijn steeds meer wetenschappelijke studies die het effect van acupunctuur onderschrijven en de effectiviteit van acupunctuur aantonen. Het is opmerkelijk dat oude “energetische” theorieën van de chinezen nauw aansluiten bij de modernste wetenschappelijke opvattingen. De traditionele Chinese orgaankoppeling wordt bevestigt door de westerse embryologie. Ook in de immunologie zie je terug wat de oude chinezen schrijven over de productie van de “verdedigingsenergie”, ons immuunsysteem van het lichaam.

Emoties

De oude chinezen waren er al lang achter dat 80% van onze klachten een emotionele oorzaak hebben. Zij spreken dan ook over Geest en Lichaam, terwijl wij het hier in het westen hebben over Lichaam en Geest.
Afhankelijk van hun aard zullen heftige of langdurige emoties herkenbare ziektebeelden veroorzaken, eerst door dat de energie (Qi) circulatie in bepaalde meridianen door deze emoties verhinderd wordt. Op een gegeven moment dringen deze subtiele ziekmakende energieën door tot het interne, om daar de orgaanfunctie te verstoren.

Waarbij acupunctuur?

Acupunctuur behandelt heel effectief lichamelijke klachten, zoals pijn en vermoeidheid en ook psychosomatische klachten. Deze klachten worden nu vaak afgedaan met een pilletje, als ze westers gezien nog niet meetbaar zijn.

Voordat deze klachten meetbaar zijn laat het lichaam al verstoringen zien/voelen op de tong en de pols. Door in een vroeg stadium deze verstoringen met acupunctuur te behandelen lossen ze op waardoor erger wordt voorkomen.

Bij meer ernstigere aandoeningen biedt acupunctuur vaak een waardevolle ondersteuning op de westerse geneeskunde, zodat er een sneller herstel plaats of verlichting van de klachten kan vinden.

De behandeling

Bij elk consult bekijk ik je tong en voel ik je pols. Afhankelijk van mijn bevindingen prik ik een aantal acupunctuur punten met hele dunne steriele naaldjes, die eenmalig gebruikt worden. De naalden blijven 20 tot 30 minuten blijven zitten. In deze tussentijd, indien nodig, gaan we aan de slag met de onderliggende emoties met behulp van hypnotherapie. Op deze manier behandel ik zowel het fysieke lichaam als de emotionele problemen, trauma’s, enz.

× Direct contact?