Hypnotherapie met Acupunctuur

Unieke, effectieve en doelmatige therapie

Flexibele openingstijden

Goede bereikbaarheid

Volledig Gecertificeerd

Persoonlijke Aanpak

Boek nu een hypnotherapie/     acupunctuur
sessie en ervaar de kracht van deze unieke vorm van therapie

De combinatie van Hypnotherapie en Acupunctuur

Acupunctuur behandelt niet alleen heel effectief lichamelijke klachten, zoals pijn en vermoeidheid maar ook psychische klachten.
Door mijn 25 jaar ervaring als therapeut heb ik een effectieve combinatie van behandelmethoden ontwikkelt die zowel lichamelijke als psychische klachten effectief behandelen.
Acupunctuur bestaat al 4000 jaar en is niet meer af te doen als een placebo. Dit is door wetenschappelijke studies bevestigd.

Omdat ik zowel hypnotherapeut als acupuncturist ben, kan ik afhankelijk van jou wensen en klacht(en) je behandelen met alleen hypnotherapie of alleen acupunctuur of een combinatie van beide.

 

Hypnotherapie

Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie waarbij ook gebruik wordt gemaakt van lichte medische hypnose/trance. Hypnotherapie is een verzamelnaam voor veel verschillende hedendaagse therapie methoden zoals visualisaties, NLP, RETeC, schematherapie, focussen, regressie, EMDR, enz.. Deze vormen van therapie maken deel uit van mijn unieke therapievorm die ik ontwikkeld heb door mijn 25 jaar ervaring als therapeut.

Met de hypnotherapie werk ik aan de onderliggende emoties die de energiebalans van het lichaam verstoren en zich uiten in lichamelijke of mentale klachten zoals pijn, vermoeidheid, onzekerheid, faalangst, enz..
De oude chinezen waren er al lang achter dat 80% van onze klachten een emotionele oorzaak hebben. Zij spreken dan ook over Geest en Lichaam, terwijl wij het hier in het westen hebben over Lichaam en Geest.

Medische hypnose

Vroeger was hypnose iets voor kwakzalvers, tegenwoordig wordt het erkent als een volwaardige therapie vorm. In meer dan 70 ziekenhuizen in Nederland wordt door artsen medische hypnose toegepast als behandelvorm.
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat hypnose wel degelijk een blijvend effect op ons brein heeft, netzo als psychotherapie en medicijnen.

Wat is nu die enge (medische) hypnose waar veel mensen zo bang voor zijn?

Bij klassieke hypnotherapie wordt gebruik gemaakt van trance. Dat ken je wel, het is hetzelfde als wanneer je bijvoorbeeld helemaal in een film of boek opgaat en je even niet meer in de gaten hebt wat er om je heen gebeurt. Of wanneer je tijdens het fietsen aan het dagdromen bent en je je ineens realiseert dat je al op je bestemming staat.
Medische hypnose heeft helemaal niets met toneelhypnose te maken!!!

Je behoudt de controle terwijl je in trance bent, je blijf alert en bewust. Als je wilt kun je onmiddellijk terug komen in je normale manier van doen en denken.

Prikkelbare Darm Syndroom en Fibromyalgie

Medische hypnose is o.a. bij de behandeling van het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) en fybromyalgie heel effectief. Bij PDS is dat wetenschappelijk bewezen. Bij fibromyalgie heeft de praktijk ook al  uitgewezen dat medische hypnose tot goede resultaten leidt.

Therapie

Dus afhankelijk van je klachten gebruik ik een van de bovenstaande gesprekstechnieken of maak ik gebruik van medische hypnose en ondersteun dit in overleg met jou eventueel met acupunctuur.

× Direct contact?