Pijn

Als pijn je leven vergalt 

Flexibele openingstijden

Goede bereikbaarheid

Volledig Gecertificeerd

Persoonlijke Aanpak

Effectieve behandeling van pijn

Het dagelijks hebben van pijn kost veel energie met als gevolg dat mensen die veel pijn hebben ook vaak snel moe zijn. Naast dat pijn vermoeidheid geeft zorgt het er ook voor dat onze kwaliteit van leven vermindert. Pijn heeft effect op ons humeur, sociale contacten, werk, sporten, enz..

 

Pijnbehandeling volgens de Dr. Tan Balance methode 

Binnen de acupunctuur is er een speciale pijnbestrijding techniek ontwikkeld, de Dr. Tan Balance methode. Deze methode balanceert de aangedane meridianen, wat meteen verlichting van de pijn geeft. Je voelt meteen dat het werkt. Voor een blijvend resultaat moet de behandeling een aantal keren herhaald worden.

Op de pijnplek zelf worden geen naalden gezet, waardoor de pijnplek niet extra belast wordt. Zo wordt rugpijn o.a. behandeld op de hand en nekpijn op de enkel.

 

 


Behandelduur pijn

In het begin is dat vaak 2x per week. Veel klachten hebben aan 3 tot 5 behandelingen voldoende. Pijnklachten die al lang bestaan hebben helaas meer sessies nodig. Deze pijnklachten ondersteun ik ook vaak met hypnotherapie. Omdat ieder mens uniek is en haar of zijn klacht ook uniek is, is het lastig om hier vaste richtlijnen over te geven. Voor meer informatie hierover kun je me altijd appen, mailen of bellen.

Voor Wie
Deze methode is ideaal voor het behandelen van acute en chronische pijnklachten zoals rug- en nekpijn, hoofdpijn, schouderpijn, fybromyalgie, tenniselleboog, golversarm, migraine, buikpijn, spier- en gewrichtspijn, longproblemen, vermoeidheid, neuropathie, enz.. Ook bij chronische klachten zie je meteen een afname van de pijnklachten.

Hoe werkt de pijn behandeling
De methode is volgens Dr. Tan te vergelijken met een lichtschakelaar. De lichtschakelaar zit op de muur en door op het knopje te drukken gaat de lamp op het plafond aan. Op dezelfde manier kunnen we bijvoorbeeld acupunctuur punten op je hand gebruiken om de pijn in je enkel te verminderen.

De therapie voor de behandeling van pijn
De kern van deze therapie is om zo weinig mogelijk naaldjes te gebruiken en meteen een afname van de pijnklachten te hebben.
Eerst inventariseer ik waar je pijn hebt en afhankelijk daarvan zet ik een aantal naaldjes. De pijn neemt dan meteen af of verandert. Daarna lig je nog minimaal 25 tot 30 minuten met de naaldjes. Dit is de tijd dat de Qi (de energie in de meridianen) nodig heeft om door het hele lichaam te circuleren en het lichaam te balanceren. Vaak is het wenselijk om de eerste 2 weken 2x per week te komen. Daarna volstaat vaak 1x per week.

× Direct contact?