Fibromyalgie (FMS)

Pijn in je spieren en snel moe

Flexibele openingstijden

Goede bereikbaarheid

Volledig Gecertificeerd

Persoonlijke Aanpak

Effectieve behandeling tegen Fibromyalgie

Ongeveer 40.000 mensen in Nederland hebben fibromyalgie. Bent jij één van hen? Heb je chronisch pijn, vermoeidheid, concentratie problemen, stemmingswisselingen of niet uitgerust wakker worden?  Deze klachten beïnvloeden vaak je dagelijks leven zoals werk, sociale contacten, sporten, enz.. Wil je dit veranderen? Dan kan dit door het volgen van een speciaal hypnotherapie programma, ondersteund met acupunctuur. De pijnklachten nemen af en je gaat anders in het leven staan, waardoor de kwaliteit van jouw leven beter wordt.

 

Wat is fibromyalgie (FMS)

Fibromyalgie (FMS) is een chronische aandoening waarbij je last hebt van pijn in je spieren, en het bindweefsel. Deze pijn gaat vaak samen met stijfheid, vermoeidheid, slaapproblemen en stemmingswisselingen. Je klachten wisselen vaak, waardoor je de ene dag meer last hebt dan de andere dag.

Bij fibromyalgie vindt je geen afwijkingen in je spieren of het bindweefsel. Verder zijn er ook geen lichamelijke afwijkingen die de aandoening westers gezien kunnen verklaren.  Volgens de Traditional Chinese Medicine (TCM), waaronder acupunctuur valt zijn er een aantal verklaringen waardoor FMS kan ontstaan. Acupunctuur zorgt er voor dat de QI (energie die in de meridianen stroomt) beter kan doorstromen, waardoor er een betere balans van het lichaam ontstaat, wat de klachten vermindert.

Westers gezien

De oorzaak westers gezien is nog niet met zekerheid te zeggen. Het zou kunnen zijn dat de verwerking van pijnprikkels bij mensen met fibromyalgie anders verloopt dan bij mensen zonder fibromyalgie. Hormonen kunnen hier ook een rol bij spelen.

De diagnose FMS kan door een arts gesteld worden als je:

  • Op meer dan drie plekken in je lichaam chronische pijn hebt. Deze plekken zitten zowel onder als boven je taille en zowel links als rechts in je lichaam
  • Van de achttien pijn punten moeten er minimaal 11 pijnlijk zijn
  • Langer dan drie maanden last hebt van pijn en stijfheid
  • Langdurige klachten hebt zoals vermoeidheid, concentratie problemen, stemmingswisselingen of niet uitgerust wakker worden.

Therapie

De praktijk heeft uitgewezen dat het medische hypnotherapie programma, wat gebruikt wordt bij het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS), ook erg goed werkt bij Fibromyalgie. Bij de behandeling van Fibromyalgie gebruik ik ook deze medische hypnose gecombineerd met acupunctuur in dezelfde sessie.

Hoe werkt het

Je krijgt een geleide visualisatie (ingesproken tekst) mee naar huis waar je minimaal 7x per week, 3 maanden lang naar moet luisteren. Verder gebruik ik NLP technieken, EMDR en focussen om een andere manier van in het leven staan te bewerkstelligen, waardoor je een betere kwaliteit van leven gaat ervaren. Acupunctuur is ook een belangrijk onderdeel van de behandeling omdat acupunctuur de pijnklachten snel laat verminderen.
Op deze manier heb ik een effectieve, doelmatige en unieke therapie ontwikkeld.

× Direct contact?