Depressie

De juiste vorm van therapie zorgt er voor dat je weer je geluk vindt en kunt omarmen

Flexibele openingstijden

Goede bereikbaarheid

Volledig Gecertificeerd

Persoonlijke Aanpak

Effectieve behandeling van depressies

Depressie is tegenwoordig de ‘nieuwe’ epidemie. In Nederland krijgt iets minder dan 1 op de 5 volwassenen van 18-64 jaar ooit in het leven te maken met een depressie. Bijvoorbeeld door alle sociale media wordt de indruk gewekt dat iedereen succesvol is en het altijd leuk heeft. Alleen de succes verhalen worden gedeeld op facebook, Instagram, enz..

Hierdoor ontstaat er een fictief ideaalbeeld, je kunt alleen maar gelukkig en succesvol zijn als je dat fictieve ideaalbeeld bereikt hebt. Dit zou je geluksdenken kunnen noemen.

 

Depressieve mensen zijn goed in dit geluksdenken en in bagatelliseren. Ze stellen vage, grote, onhaalbare doelen zoals ‘gelukkig zijn’, die ergens in de toekomst gerealiseerd moeten gaan worden. Dit geluksdenken is opgebouwd uit ideeën, overtuigingen, waarden, normen, emoties en gevoelens.

De belevingswereld van iemand die depressief is
Tegenslagen, eenzaamheid, en een veranderd zelfbeeld hebben er voor gezorgd dat je ervaringen uit het verleden een nieuwe betekenis hebben gekregen. Door je negatieve gedachten versterk je dit. Door verwachtingen die niet uitkomen verandert je toekomstperspectief en je kijk op het verleden. Gevoelens van hulpeloosheid en machteloosheid worden steeds meer aangewakkerd tot het moment waarop je geen initiatief meer neemt.

Op deze manier heb ik een effectieve, snelle, doelmatige en unieke therapie ontwikkeld.

Symptomen van een depressie

  • Je de hele dag of bijna de hele dag down voelen. Bij jongeren uit zich dit vaak in prikkelbaarheid
  • Je hebt duidelijk minder interesse en plezier in bijna alle activiteiten gedurende het grootste deel van de dag of bijna elke dag
  • Je valt af of wordt juist dikker zonder dat je dit wilt. Dit gaat gepaard met een af- of toename van je eetlust
  • Slaapproblemen, je kunt juist niet slapen of je slaapt juist heel veel
  • Je voelt je opgejaagd of geremd
  • Je bent moe of futloos
  • Je voelt je waardeloos, minderwaardig of je hebt ten onrechte schuldgevoelens
  • Je kunt je niet meer goed concentreren en/of nadenken
  • Je voelt je wanhopig en je kunt fantaseren over zelfmoord

 

Er zijn mentale en fysieke oorzaken van een depressie:

Mentale oorzaken zijn eenzaamheid, veranderend zelfbeeld en/of tegenslagen. Een combinatie van twee willekeurige oorzaken is vaak voldoende om een depressie te activeren.

Bij fysieke oorzaken maak ik een onderscheidt tussen de Westerse en de Traditional Chinese Medicine (TCM) kijk op depressie.

Westers gezien: het is wetenschappelijk bewezen dat er stofjes in ons brein zitten, die onze gemoedstoestand beïnvloeden. De vraag is alleen of ons brein deze stofjes zomaar produceert, of dat je brein deze stofjes teveel of te weinig gaat produceren als je eenzaam bent en/of als je zelfbeeld een knauw krijgt en/of wanneer je veel tegenslagen hebt.

Volgens de TCM/Acupunctuur: volgens de TCM, waar acupunctuur een belangrijk onderdeel van is, heeft 80% van onze fysieke klachten een emotionele oorzaak. Emoties verstoren je energie balans, wat effect heeft op je fysieke lichaam en je emotioneel welzijn.

Therapie

De eerste stap is om je af te vragen waar je bent in jouw neerslachtige belevingswereld. Door dit te analyseren en in beeld te brengen ontstaat er het eerste klein lichtpuntje, de deur gaat op een kier.

Van hieruit werken we dan verder naar de ruimte buiten jouw belevingswereld, door gebeurtenissen uit het verleden een andere betekenis te geven, maar ook door een haalbaar en realistisch toekomstbeeld te vormen. Ook gaan we zelfbeeld in positieve zin veranderen en het gevoel van hopeloosheid ombuigen in een gevoel van weer invloed hebben. Hierdoor ga je  levensgeluk ervaren en kun je weer genieten van het leven en verbinding maken met je dierbaren, zoals familie en vrienden. Je energie komt terug, je kunt je weer concentreren en nadenken, de mist in je hoofd lost op en negatieve gedachten verdwijnen, zodat je nu kunt doorzetten waar je voorheen zou afhaken!

Waarschijnlijk is dit lastig voor je om dat nu voor te kunnen stellen, maar velen hebben deze verandering op deze manier al ervaren!!

De juiste vorm van geluk vinden en omarmen

Op welke manier

Om dit te bereiken gebruik ik diverse NLP technieken en klassieke hypnotherapie in combinatie met acupunctuur.

× Direct contact?