PDS, Prikkelbaar Darm Syndroom / Spastische Darm

Hypnotherapie wetenschappelijk bewezen bij de behandeling van PDS

Flexibele openingstijden

Goede bereikbaarheid

Volledig Gecertificeerd

Persoonlijke Aanpak

In 3 maanden na 5 tot 8 consulten van je buikpijn af!!!

 

Zo’n 500.000 mensen in Nederland hebben last van het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS). Ben jij één van hen? En heb je vaak buikpijn, een opgeblazen gevoel, obstipatie en/of diarree? Deze klachten beïnvloeden vaak je dagelijks leven zoals werk, sociale contacten, sporten, enz.. Wil je dit veranderen en weer normaal kunnen functioneren? Volgen dan het speciale PDS programma!
Om de pijnklachten nog sneller te laten verdwijnen gebruik ik acupunctuur.

Wetenschappelijk onderzoek

Uit wetenschappelijk onderzoek sinds 1980 en in de praktijk blijkt dat de behandeling met hypnotherapie bij PDS écht helpt. Het behandelprogramma  ‘Darm Management bij PDS’,  gebaseerd op hypnotherapie, wordt sinds 1996 met succes in Nederland toegepast.

Wat is PDS / Prikkelbaar Darm Syndroom / Spastische Darm

Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) of Spastische Darm is een chronische darmstoornis, waarbij de beweeglijkheid van het darmstelsel chronisch is verstoord. Onder normale omstandigheden zorgen de darmen ervoor dat het voedsel gekneed en getransporteerd wordt. Bij Prikkelbaar Darm Syndroom gaan de bewegingen van de darm te snel of te langzaam.

De belangrijkste klachten

De belangrijkste klachten zijn buikpijn, in combinatie met diarree of verstopping, of een afwisseling daarvan. Daarnaast zijn er veel andere klachten zoals winderigheid, boeren, opgeblazen gevoel van de buik, borrelen van de buik en lusteloosheid.

De klachten van PDS-verschillen van persoon tot persoon en zelfs per persoon kunnen de klachten nog weer van dag tot dag verschillen. Soms hebben mensen maanden achtereen klachten, gevolgd door klachtenvrije perioden, waarna de symptomen weer kunnen opspelen. De klachten nemen vaker toe tegen de avond. Ook ’s nachts kunnen buikpijn en andere klachten voor komen.

Mogelijke oorzaken

Bij het ontstaan en aanhouden van de klachten spelen meerdere factoren een rol. Bijvoorbeeld een familiaire aanleg, bepaalde dieetfactoren, een doorgemaakte buikgriep, sommige karaktereigenschappen en stress in de thuissituatie of op het werk.

Voor wie?

Als je van de huisarts of specialist de diagnose Spastische Darm, Functionele Diarree of het Prikkelbaar Darm Syndroom (PDS) hebt gekregen.

De Therapie

De therapie duurt minimaal 3 maanden. Wetenschappelijk onderzoek heeft ook aangetoond dat de darmen minimaal 3 maanden nodig hebben om de nieuwe gezonde peristaltiek (darm beweging) vast te houden. Stop je eerder dan is de kans groot dat de klachten weer terugkomen.

Afhankelijk van de ernst van de klachten zijn 5 tot 8 sessies, verspreid over 3 maanden, over het algemeen voldoende.

Daarnaast luister je thuis gedurende 3 maanden naar verschillen visualisaties (ingesproken teksten). Voor het slagen van de therapie is het noodzakelijk dat je elke dag naar een visualisatie luistert. Een visualisatie duurt ongeveer 15 tot 20 minuten. Ook gebruik ik acupunctuur om de klachten nog sneller te laten verdwijnen. 

Ervaring van een cliënt

Jarenlang had ik een slechte stoelgang en daardoor ook vaak darmontsteking, vermoeidheid en veel bloedverlies. Na de nodige onderzoeken in het ziekenhuis was de diagnose Prikkelbaar Darm Syndroom/Spastische Darm.

Met deze ziekte heb ik jaren doorgelopen en toen kwam ik via een advertentie bij Mathilde Vos in behandeling.

Mathilde heeft mij door middel van Hypnose, dit is een gevoel van volledige ontspanning, geleerd om negatieve gevoelens en obstakels los te laten. Tijdens de sessie spreekt ze positieve tekst uit en deze kun je thuis herhalen omdat ze deze tekst voor je op een disk heeft gezet. Deze disk luister je iedere dag af. Je leert hierdoor anders te denken, je wordt ontspannen en daardoor krijgen haar woorden een positieve energie op je. Ik heb dat als zeer prettig ervaren. Met behulp van Mathilde heb ik ook onverwerkte gebeurtenissen los kunnen laten. Dit werkt erg bevrijdend.

En mede hierdoor is mijn stoelgang regelmatig geworden en mijn ontstekingen duidelijk verminderd.

× Direct contact?